Barças mardröm – Messi långtidsskadad

Superstjärnan borta från spel i två månader

Här kommer beskedet som FC Barcelona absolut inte ville få – Lionel Messi blir borta i sju till åtta veckor efter skadan i matchen mot Las Palmas.

Den argentinske världsstjärnan Lionel Messi, av många ansedd som världens bäste genom tiderna, kommer inte kunna spela fotboll på ett tag. Det står klart efter att hans klubb, FC Barcelona, gått ut med ett meddelande via deras officiella hemsida där de bekräftar att 28-åringen blir borta från spel i sju till åtta veckor.

Kolliderade med Las Palmas-försvarare

Messi kolliderade med Las Palmas-försvararen Pedro Bigas redan efter tre minuter när han försökte med ett avslut inne i målområdet. Kollisionen tog illa på vänster knä och argentinaren byttes ut några minuter senare. Efteråt stod det klart att ett av ligamenten, det som sitter på den inre delen av knät och håller skenbenet på plats, hade gått sönder.

Messi missar El Clásico?

Den 21 november spelas El Clásico – matchen mot Real Madrid – men det är fortfarande oklart om Messi hinner tillbaka i tid för att spela matchen och göra sig själv rättvisa. Detta gör att Messi kan missa El Clásico.

På 491 A-lagsmatcher med Barcelona har Lionel Messi mäktat med 418 mål och 191 målgivande passningar. I det argentinska landslaget, där han är kapten, har han gjort 50 mål på 105 landskamper.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply