Barca vann – när Messi gjorde hattrick

Tio minuter in i matchen började Messi sin show. Med en liten elegant kroppsfint lurade han målvakten och kunde nästintill springa in med bollen i mål. En försvarare var dock nära med en glidtackling att styr undan bollen.

Argentinarens andra mål kom efter att Busquets vunnit en närkamp på mitten och bollen nått fram till Messi. Som med högerfoten la in bollen vid bortre stolpe i matchminut 39:e.

Bara två minuter senare var det dags igen. Neymar med ett förarbete där han valde att passa Messi mitt på foten istället för att ta ett eget avslut. 3-0 var ett faktum och flertalet trodde väl att det skulle bli en enkel seger för Barca.

Men precis innan paus började ett försök till upphämtning. Helder Postiga liggandes i luften kunde reducera till hemmalaget. Och på hörnan i nästa anfall nickade, återigen, Postiga in 3-2 målet som skulle avsluta en halvlek som alla fotbollsälskare vill ha.

I mitten av andra halvlek, efter en längre Barcelona press. Skapade Valencia inom loppet av några sekunder, två handssituationer, något i Spanien man blåser väldigt ofta för, men i dessa lägena friades bägge situationerna.

När det återstod ett fåtal minuter. Efter flertalet chanser för bortalaget (Messi). Kom inhopparen Jonas till läge, men fingertopparna från Valdes i Barca målet räddade bollen via stolpen till en resultatlös hörna.

Bägge lagen ville avgöra, vilket slutade med att matchen rann ut i sanden och Barcelona vann med 2-3.