Augsburg segrare i bottenmötet

Ett av Bundesligas hetaste möten i den 23:e omgången, spelades på SGL Arena i Augsburg. Nästjumbon tog sig an kvallaget i en kamp där bägge lagen var i stora behov av poäng. Augsburg kontrollerade matchen väl och gick därmed om Hoffenheim, efter att ha segrat med siffrorna 2-1.

Det var Augsburg som skulle gå segrande ur bottenstriden på lördagseftermiddagen. Man var det klart vassare laget matchen igenom och visade varför man har gått som tåget under året 2013. Strax innan domare Florian Meyer skulle blåsa av den första halvleken, serverade Matthias Ostrzolek bollen till Dong-Won Ji som snyggt kunde lobba in bollen bakom en chanslös Gomes.

Hemmalaget fortsatte att spela offensivt och var vid ett flertalet tillfällen nära att utöka ledningen. Till slut kom 2-0 när omplåstrad Sascha Mölders dunkade in bollen i nät, efter att ha blivit framspelad av Ja-Cheol Koo i den 79:e minuten.

Hoffenheim fick sig ett tröstmål i matchen 92:a minut, när Mönchengladbach-lånet Igor de Camargo satte reduceringen med vänsterfoten.

FC Augsburg tar därmed ett viktig kliv upp på kvalplatsen, när man tar sig förbi Hoffenheim som nu istället återfinns på nästjumboplaceringen. Med elva omgångar kvar är avståndet upp till säkra VfL Wolfsburg nu nio poäng för Augsburg, medan avståndet för Hoffenheim nu är elva.