Atlético Mineiro och Ronaldinho misslyckades – Fluminense nära guldet

En stökig match är till ända. Atlético Mineiro mot Flamengo bjöd på det mesta. Fina mål, fin fotboll och heta dueller. Hemmalaget startade bäst då Jó fick en underbar placering att träffa ribban. Det var bara början på en chanskavalkad från Atlético. Ronaldinho hade ett fint läge att lägga in bollen i mål men tacklades i sista sekund. Trots gigantiska protester från spelarna och tränaren på bänken fick inte hemmalaget viljan igenom.

Mineiro hade bara en tanke inför matchen och det var att gå på offensiven, i och med det skulle det finnas ytor för kontringar för Flamengo. Vagner Love hade ett par fina lägen som inte förvaltades. Istället var det Abreu som fick till ett kanonskott som borrade sig igenom bakom Victor i mål. Minuter efter ledningsmålet fick Flamengos Silva sitt andra gula kort i matchen. Det röda kortet var ett faktum. Trots en man mindre kunde inte Atlético få in bollen i den första halvleken.

I den andra halvleken tog Atlético Mineiro initiativet direkt. Och utdelningen kom lika snabbt. Donizete nickade in 1-1 i den 55:e matchminuten men närmare än så kom inte hemmalaget. Ronaldinho hade ett drömläge i slutet på frispark. Men bollen tog i kryssribban. Atlético Mineiro är nu åtta poäng ifrån serieledaren Fluminense. I och med nattens resultat tyder det mesta på att guldet hamnar i Fluminense.