Atletico Madrid segrade i Madridderbyt

Inför matchen var Atletico Madrid klara favoriter efter deras fina inledning på säsongen, där man hade besegrat allt i sin väg inledningsvis om man skulle bortse ifrån premiäromgången mot Levante och klubbens senaste match mot Valencia, där det blev en 0-2-förlust. Getafe däremot hade på förhand haft det motigt i ligaspelet efter att ha fungerat som en berg-och-dalbana – resultatmässigt. Men lagens olika inledningar på säsongen till trots; ett Madridderby är alltid ett Madridderby och allt skulle kunna hända.

Matchen inleddes med chanser åt båda hållen, men kanske lite fördel för bortalaget Getafe. Men trots detta så var det Atletico Madrid som kunde sätta ledningsmålet i den tjugofjärde spelminuten genom Adrian. Efter målet så dröjde det inte ens ytterligare tjugo minuter innan man utökade ledningen till 2-0 – men denna gång genom Arda Turan, som stod förövrigt stod för en komfortabel insats.

Andra halvleken präglades utav olika sorters perioder. Starten var Atleticos, medan Getafe tog över allt eftersom, för att sedan tappa och matchen blev allt mer jämnare och båda lagen skapade några chanser var, som med lite tur, kunde gett resultat. Men mer mål uppstod aldrig i en match som innehöll hela sju varningar och Atletico Madrid kunde jubla åt ännu en vinst i ligaspelet.

I och med hemmalagets seger så fortsätter man att flåsa Barcelona i nacken, samtidigt som man håller tredjeplacerade Real Madrid på avstånd. För Getafes del så ramlar man ner ett steg från trettondeplatsen och återfinns nu alltså på plats nummer fjorton.