Athletic tog sin första bortaseger

Två mål tidigt av Aritz Aduriz gav Athletic dess första bortaseger den här säsongen. Första målet genom ett tveksamt domarbeslut efter att Aduriz fått en hand i ansiktet och domare Muñiz Fernandez blåser straff. En straff som Aduriz sätter hur säkert som helst.

Det andra målet kommer i 27:e minuten och Aduriz gör mål på Athletics andra chans i matchen mer eller mindre. Annars är det Granada som kontrollerar spelet och är det hungrigare av lagen. De skapar många chanser men Granada med skott som går över eller räddad av Athletics Iraizoz.

Första halvlek slutar 0-2 och andra halvlek börjar med fortsatt bra spela av Granada och i den 53:e minuten lyckas laget reducera genom El Arabi. Men närmare kom inte hemmalaget trots att chanser fanns i båda ändarna av planen. Athletic tar sig upp på säkrare mark i tabellen medan Granada blir kvar i botten.