Athletic närmar sig CL-plats efter ny seger

Hemmastarka Athletic Bilbao tog under söndagskvällen emot ett formtoppat Sevilla hemma på San Mames. För de båda lagen kan detta vara säsongens viktigaste match då de innehar fjärde respektive femteplatserna i ligatabellen. Vid en vinst kliver Sevilla upp på samma poäng som Athletic och har chansen till CL-spel.

Athletic inledde starkast och hittade fram till ett mål redan efter några minuters spel. På en hörna skarvar Markel Susaeta in 1-0 bakom felplacerade Beto.

Kort in i den andra halvleken utökar Iker Muniain ledningen efter ett fint volleymål.

I minut 73 ådrar sig Diogo Figueiras sitt andra gula och får således lämna planen. På det efterföljande anfallet skickar Andoni Iraola in bollen till Ander Herrera som nickar in 3-0-målet.

Med drygt tio minuter kvar att spela reducerar fransmannen Kevin Gameiro, men till ingen större nytta. Atletic Bilbao tar alla tre poäng och ligger nu sex poäng framför jagande Sevilla.