Arsenal vill göra sig av med duon i sommar

Arsenal vill göra sig av med duon i sommar

Arsenal städar truppen i sommar?

Brittisk press skriver att Arsenal vill göra fyra värvningar till sommaren. Därför planerar man att dumpa både Henrikh Mkhitaryan och Mesut Özil, två spelare med höga löner i truppen.

Arsenal var under vintern klara med att man inte skulle köpa någon spelare. Istället lånade man in Denis Suárez men det ser inte ut som att spanjoren kommer att stanna på Emirates Stadium efter sommaren. Arsenal är långt ifrån nöjda med spelarens insatser och planerar nu att värva in fyra andra spelare för att täcka de behov som man har. Samtidigt vill man släppa två av lagets största stjärnor, detta enligt brittisk press.

Det är Daily Mirror som skriver att Unai Emery vill värva en vänsterytter, en vänsterback, en mittback och en offensiv mittfältare. Samtidigt måste man göra sig av med två spelare för att ha råd med de nya investeringarna. Därför ska Gunners nu sikta på att göra sig av med både Henrikh Mkhitaryan och Mesut Özil under sommarens transferfönster.

De båda är två av Arsenals bäst betalda spelare där Mkhitaryan har en lön på 180 000 pund i veckan samtidigt som Özil har en lön på 350 000 pund under samma period.

Emery kommer ha 45 miljoner pund till sitt förfogande att värva för i sommar men budgeten kan utökas om man gör sig av med duon som under senaste inte räknats med för Emery.

Det är oklart exakt vilka spelare Arsenal är intresserade av. Ett namn det dock pratats om är  Nicolo Barella som slagit igenom i Cagliari under det senaste året. Även Manchester United ska vara intresserade av italienaren.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply