Arsenal tog storseger mot Tottenham

Den första halvleken på Emirates liknade början på en actionfilm. Pang, pang, pang! Skott efter skott bombarderades Szczesny med, i Arsenal-målet. Och länge skulle det inte behöva dröja för än den första kulan på matchglassen sattes på plats. Efter så lite som 9 minuter så smällde William Gallas till med matchens första, men som bedömdes som offside. Men vad gjorde detta för Spurs, när man har Adebayor? För att bara en minut senare så är det just han, Emmanuel Adebayor som gjorde det första onside-målet för dagen. En lyftning från mittcirkeln hittade till Defoe inne i Arsenals straffområde, som går på skott, som räddas av Szczeny, men på returen är han där och sätter 1-0 för Tottenham.

Men tro inte att den första halvleken skulle sluta där inte. Bara 8 minuter senare så är det just Adebayor som hamnar i centrum igen. Efter en hård satsning i form av en flygande glidtackling, med dobbarna framåt mot Cazorla, så ser Adebayor rött och tvingades till ett tidigt bad.
Efter detta gick det bara nedåt för Spurs och i den 24:e minuten så gör Per Mertesacker oförväntat 1-1, efter att han nickade in Walcotts hårda inlägg från höger.
Och nu får ni hänga med, för nu går det undan. 2 mål till ska vi hinna med! I den 42:a minuten sätter en annan tysk en kasse. Denna gång var det Lukas Podolski, som efter en välldans massa flipperspel och studsande hit och dit lyckades få in 2-1 för sitt Arsenal. Och för att toppa Tottenhams mardrömshalvlek så hinner även Giroud peta in en pass från Cazorla i den 45:e minuten, till 3-1 för hemmalaget.

I den andra halvleken ville Tottenham ha ändring på spelet och bytte ut Kyle Walker och Kyle Naughton mot Michael Dawson och Clint Dempsey. Man trodde att det fanns hopp om att vända på det hela, eller snarare kände att man måste tro att detta skulle gå att vända – och man började därför med att anfalla. Men det slog om och gjorde det samtidigt enklare för Arsenal att göra sitt.
I den 60:e minuten tog Podolski emot en djupledspass av Theo Walcott, varpå han slår den snett inåt till Sani Cazorla, som gjorde 4-1 för Arsenal.

Men hoppet var det sista som lämnade Tottenham, och i den 71:a minuten bröt sig Bale loss och sköt in ett hårt och mäktigt reduceringsmål.
Och precis när man tror att matchen är slut så petar Walcott in slutresultatet 5-2, till Arsenal.