Arsenal starkast i derbyt

Det var två skadedrabbade lag som entrade den perfekta gräsmattan på Emirates Stadium.

Serieledarna Arsenal startade matchen bäst och prövade Tottenham-målvakten Hugo Lloris en rad gånger. Bland annat fick Theo Walcott dubbla skottlägen men Lloris stod i vägen.

Det var också hemmalaget som tog ledningen i matchen. Efter dryga halvtimmen spelad satte spanjoren Santi Cazorla 1-0 med vänsterfoten efter strålande förarbete av stortalangen Serge Gnabry.

Resultatet stod sig halvleken ut och därmed gick Arsenal till pausvilan i ledning.

Hemmapubliken skulle återigen få jubla då Tomáš Rosický snodde bollen påpassligt av Spurs-försvararen Danny Rose vid mittplan. Väl ensam med målvakten var tjecken kylig och väntade ut Lloris.

Bortalaget hade inte mycket att säga till om och Arsenal-målvakten Łukasz Fabiański fick en lugn kväll.

Ett orosmoln efter segern var att Walcott tvingades bäras ut på bår i matchens slutskede. På utvägen passade 24-åringen på att håna Tottenham-fansen genom att sträcka upp två fingrar i luften. Då syftade engelsmannen givetvis på resultet.

Noterbart var också att storstjärnan Mesut Özil, som hämmats av en ryggskada, hoppade in med dryga kvarten kvar till hemmapublikens stora förtjusning.