Arsenal slog ut West Brom efter straffdrama

Arsenal besökte West Bromwich Albion på The Hawthorns i en spännande Capital One Cup match. Gunners ställde upp med ett B-betonat lag, med bland annat dansken Niklas Bendtner, som gör sin första match för klubben på två år, på topp.

Första halvlek mvar ett riktigt sömnpiller, då det var brist på heta målchanser. Halvlekens farligaste möjlighet hade West Brom-kaptenen Winston Reid då han slog en frispark som snuddade vid Lukasz Fabianskis ribba.

Matchen skulle dock komma igång i den andra halvleken, och målet kom efter en dryg timme spelad. Den förre Dortmund-talangen Thomas Eisfeld, 21, mötte upp Bendtners fina pass och placerade kyligt in ledningsmålet.

Endast tio minuter senare skulle dock West Brom ta sig tillbaka in i matchen genom Berahino som nickade in bollen från nära håll.

Resultatet skulle stå sig till slutsignalen, och förlängning väntade.

Arsenals svensk Kristoffer Olsson fick hoppa in strax före förlängningen, medan landsmannen Markus Rosenberg hoppade in innan förlängningens avspark.

Förlängningens hetaste chans stod Morgan Amalfitano för, då han dundrade ett skott i ribban, men ledningsmålet fick man vänta på.

1-1 stod sig fortfarande när domaren blåste av extratiden, och straffläggning var ett faktum.

Det såg tungt ut för Arsenal då den tyske supertalangen Serge Gnabry missade sin straff redan i omgång två. Rosenberg och Olsson gjorde sitt och satte sina respektive straffar. Några som inte gjorde det var Rosenbergs lagkamrater Craig Dawson och Amalfitano som inte ens prickade mål, vilket bäddade för att Arsenal skulle kunna avgöra geno Nacho Monreal. Spanjoren gjorde inga misstag och han skickade sitt Arsenal till nästa runda av ligacupen.