Arsenal enkelt vidare i FA-cupen

I den tredje rundan av FA-cupen var det toppmöte och Londonderby mellan Arsenal och Tottenham. Arsenal tog sig oväntat komfortabelt vidare efter en mycket stabil 2-0-seger, och man lottades mot Coventry i den fjärde omgången. Coventry slog ut League 2-laget Hartlepool i den tredje omgången med nöd och näppe. Men i norra London hade man väntat nog inget att hämta när slutsiffrorna skrevs till 4-0.

Matchen såg ut som man kunde förvänta sig. Arsenal hade ett massivt bollinnehav och började rulla runt från start. Belöningen kom efter 15 minuter då Mesut Özil spelade fram Lukas Podolski som rundade Joe Murphy i Coventry-målet och lungt satte dit bollen.

Samme man, Podolski, hann även med att göra sitt andra mål tolv minuter senare. Per Mertesacker skarvade en hörna som nådde fram till en omarkerad Lukas Podolski (se bild ovan) som kunde nicka in tvåan i mål.

Coventry vaskade fram lite chanser här och där, främst genom Leon Clarke som hade en boll i yttersidan av stolpen i andra halvlek. Inhoppande Olivier Giroud stängde dock matchen med sitt 3-0-mål med fem minuter kvar av matchen. Santi Cazorla spelade fram Kieran Gibbs som lade ett lågt inlägg till fransmannen vars vänsterfot krutade in 3-0.

Arsenal gjorde även 4-0 på övertid när man rullade upp ett utmattat Coventry. Inhoppande supertalangen, Gedion Zelalem som endast är 16 år gammal, spelade en öppnande boll till Cazorla, spanjoren vidare till Carl Jenkinson som sköt, Murphy räddade, men returen kunde Cazorla förvalta på bästa sätt.

Lottningen till femte omgången (åttondelsfinal) sker på söndag eftermiddag.