Antonio Conte tonar ner förväntningarna på Italien

Antonio Conte vill behålla Cesc Fabregas

Inför EM-slutspelet

Inför sommarens EM i Frankrike anser tränaren Antonio Conte att man inte ska ha för höga förväntningar på Italien.

Det är snart dags för sommarens stora fest i fotbollseuropa. Den tionde juni sparkar EM 2016 i Frankrike igång, och under en månads tid kommer Europas bästa landslag att tävla mot varandra. Italien är en av de nationer som det alltid talas om inför stora turneringar och man har tagit ut sin trupp till EM.

Trots den starka traditionen som finns i landets fotbollshistoria anser förbundskaptenen Antonio Conte att man inte ska ha för höga förväntningar på Italien, uppger BBC. Han anser att Italien som bäst kan vara en outsider i mästerskapet.

– Det här är ingen bra period för våran fotboll. Det är viktigt att vi har en bra anda i gruppen. Om vi lyckas med det är det möjligt att vi kan vara en outsider i EM, säger Conte enligt BBC.

Samtidigt anser Conte att det saknas något hos många av nationens unga spelare.

– De unga spelarna är väldigt bra, men de saknar internationell erfarenhet. Det är väldigt, väldigt svårt att hitta starka unga spelare i dagens Italien.

Efter sommarens EM kommer Conte att lämna sitt uppdrag för att istället bli ny tränare för Chelsea. Det innebär att han kommer att ha varit italiensk förbundskapten i endast två år.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply