Ancelotti: ”Seedorf kan ta över Milan”

AC Milan ryktas vara nära att ge Massimiliano Allegri sparken som huvudtränare efter en svag säsongsinledning. Flera av klubbens gamla ikoner pekas ut som möjliga ersättare, och bland dessa finns Clarence Seedorf, Filippo Inzaghi och Andriy Shevchenko nämnda i spekulationerna.

En av dessa är dock större favorit än de andra till jobbet, om man får tro en legendarisk Milan-tränare.

– Alla som spelat på mittfältet kan ha en fördel. Det är därför jag säger att Seedorf kan ha en fördel, men de andra [Inzaghi och Shevchenko] har mycket erfarenhet och jag har pratat med dem om taktik många gånger, säger Ancelotti, som själv var mittfältare, till Sky Sport 24. 

– Sjävklart skulle jag också kunna återvända till Milan, varför inte? Jag har fortfarande vackra minnen av att vara där och jag skulle bli väldigt nöjd om jag kan återvända. Mer än någonting annat skulle jag dock ha svårt att se ett Milan utan [vice presidenten, Adriano] Galliani, fortsätter han. 

Allegri ger även sin syn på ryktena, och han tror inte att han får lämna posten som huvudtränare.

– Jag har hört dessa rykten i fyra år. Jag vet att jag inte kommer stanna här hela livet, det finns cykler som börjar och tar slut. Tränare varar inte för evigt. Det finns många bra tränare i Italien som växer, säger han enligt Football Italia.

– Inzaghi gör det bra med Primavera [U21-laget], medan Seedorf fortfarande spelar [Botafogo i brasilianska Serie A]. Jag är väldigt nöjd med vad jag hittills uppnått i min karriär, säger han.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply