Allsvenska elvan: Omgång 8

Åtta omgångar av Allsvenskan är spelade och det börjar redan spelas ”måstematcher” för flera klubbar som inte fått den inledningen man önskat. Men det är 25 omgångar kvar och mycket kan hända, spänning kommer säkerligen finnas där hela vägen till den sista omgången på något sätt. Här nedan följer den åttode omgångens allsvenska elva.

Målvakt: Stojan Lukic (Halmstad BK)

Backar: Anton Tinnerholm (Åtvidabergs FF), Loret Sadiku (Helsingborgs IF) och Emil Krafth (Helsingborgs IF).

Mittfälftare: Haris Radetinac (Mjällby AIF), Mauricio Albornoz (IF Brommapojkarna), Måns Söderqvist (Kalmar FF), Andreas Johansson (Djurgårdens IF) och Alejandro Bedoya (Helsingborgs IF). 

Anfallare: Kristian Haynes (Mjällby AIF) och Robin Simovic (Helsingborgs IF).

Kommentar: Den åttonde omgångens allsvenska elva präglades till stor del av Helsingborgs hemmaseger mot BK Häcken. De rödblå visade upp sitt breda register på Olympias gröna gräs och besegrade göteborgarna med 5-0. I denna match var Alejandro Bedoya, Robin Simovic och Loret Sadiku stora utropstecknen. Det var annars en blandning mellan rutinerat och ungt, där talanger som Albornoz, Krafth och Söderqvist imponerade samtidigt som Johansson, Bedoya och Haynes visade gammal god klass. Omgångens överraskning är i särklass HBK-målvakten Stojan Lukic som motade flest skott av alla målvakter i den åttonde omgången, samtidigt som han endast släppte in ett mål mot IFK Göteborg. 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply