Algeriet vidare efter kryss mot Ryssland

bet365

Matchen mellan Ryssland och Algeriet hann knappt starta innan det var dags för mål. I den sjätte minuten slog Dmitry Kombarov ett mycket vackert inlägg som Aleksander Kokarin mötte upp på allra bästa sätt. Med ett perfekt upphopp kunde han vackert styra in bollen bakom en chanslös Algeriet-målvakt.

Ryssland behövde verkligen vinna för chans till avancemang.

Men det hoppet förstördes för någon sekund när Algeriet kvitterade i den 60:e matchminuten. Yacine Brahimi slog en frispark som Islam Slimani nickade in alldeles för enkelt. Anledningen var för att Rysslands målvakt Igor Akinfeev totalt missbedömde bollen och missade den. Enligt vissa berodde det på att Akinfeev lystes med grön laser i ögonen när frisparken slogs, men enligt andra var det helt enkelt en missbedömning.

Och när Belgien till slut tog ledningen i gruppens parallella match mot Sydkorea, betydde det att Algeriets poäng betydde avancemang.

Ryssland jagade febrilt efter ett ledningsmål, men saknade det där allra sista som behövdes.

Algeriet klarade oavgjort, och tar tillsammans med Belgien platserna till åttondelsfinal. Ryssland och Sydkorea räckte inte till och får se sig utslagna.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365