Algeriet var mycket nära en skräll mot Belgien

Första halvlek: Algeriet satte en väldig fart under de första 5 minuterna och de belgiska spelarna verkade aningen nervösa. Algeriet skapade dock aldrig någon riktigt vass målchans och Belgien tog sedan tag i bollen och började föra spelet mer. Algeriet var alltid redo att gå på blixtsnabba kontringar och det skulle så småningom löna sig.

Matchen fortgick och Belgien höll i bollen medans Algeriet backade hem. Ingen riktigt farlig målchans under de första 20 minuterna, förutom Witsel som testade lyckan fem meter utanför straffområdet. Skottet var hårt, men gick rakt på målvakten Mbolhi som inte hade några större problem med att boxa undan.

Kort därefter drar Vertonghen väldigt klumpigt ner en spelare i straffområdet. Domaren blåser straff och belönar Vertonghen med ett gult kort. Straffen togs om hand av Feghouli som lurade målvakten Courtois åt fel håll och rullade in ledningsmålet för Algeriet i den 25’e minuten!

Resultatet stod sig halvleken ut, och trots att Belgien hade ~70% bollinnehav lyckades man aldrig skapa mer än ett par halvchanser mot ett mycket diciplinerat försvarsspel där kaptenen Bougherra spelade en stor roll. Mittfältarna Medjani och Bentaleb var också väldigt viktiga defensivt för Algeriet där de båda gjorde ett jättejobb.

Andra halvlek: Direkt i halvtid bestämde sig Belgien för att byta ut Nacer Chadli mot Dries Mertens, ett byte som skulle visa sig ge utdelning. Andra halvlek började ungefär som den första slutade. Belgien höll i bollen och spelade runt den inom laget men kom aldrig till några riktigt farliga chanser förutom på en hörna som Witsel nickade över efter att Mbolhi missat sin utrusning i målet. I minut 65 tyckte Belgiens tränare Marc Wilmots att Moussa Dembele hade spelat färdigt och han ersattes av Marouane Fellaini. Även det bytet skulle visa sig ge fin utdelning.

Minuten efter Fellainis inhopp fick en annan inhoppare ett gyllene läge att göra mål. Det var Divock Origi för Belgien som kom en mot en med målvakten, men ett mål förhindrades genom en fantastisk benparad av målvakten. Men, bara fyra minuter senare hittade De Bruyne med ett fint inlägg in till Fellaini i mitten av straffområdet som skarvnickade in bollen ribba in, helt otagbart för målvakten och ställningen var nu 1-1. Belgien fick i och med målet mer energi att gå framåt och man spelade snabbare och skapade mer tryck mot Algeriets försvar som började bli märkbart trötta.

Tio minuter senare var det dags igen. De Bruyne med en strålande brytning på mittfältet får fram bollen till Hazard, som serverade ett fritt läge till Mertens som dundrade in ledningsmålet för Belgien bakom en besviken Mbolhi i målet. Fellaini var nära att öka på ledningen ytterligare med en till farlig nick, men resultatet 2-1 stod sig matchen ut.

Belgien lyckades vinna utan att imponera särskilt och Algeriet försvarade sig fantastiskt bra större delen av matchen, och ett oavgjort resultat hade inte varit helt orättvist här. Men segern gick ändå till Belgien till slut och man tar här en mycket viktig trepoängare.