Algeriet går in i en ödesmatch efter seger mot Sydkorea

Algeriet och Sydkorea avslutade omgång två i grupp H. Algeriet startade starkast och det var även algerierna som tog ledningen. Efter 25 minuter spelade slog Islam Slimani till när han löpte genom det sydkoreanska backlinjen och chippade över målvakten till 1-0. Minuter därpå slog algerierna till igen, nu på en väl slagen hörna som Rafik Halliche nådde högst på. Drygt fem minuter innan halvlek fortsatte algerierna att mata på och satte 3-0 genom Abdelmoumene Djabou.

Sydkorea kom in i andra halvlek i hopp om ett tidigt reduceringsmål och så blev det. Efter fem minuter in i andra halvlek reducerade Heung Min Son och gav den sydkoreanska delen av publiken hybris. Men det försvann snabbt när Yacine Brahimi slog in 4-1 efter ett snyggt samarbete med Sofiane Feghouli. Med 20 minuter kvar reducerade Sydkorea ännu en gång men närmare kom de inte.

Sydkorea är i praktiken ute medan hoppet lever i allra högsta grad för algerierna.