AIK stal en poäng efter HBK:s vändning

bet365

AIK hade fått en dos extra självförtroende efter sin första hemmavinst mot Helsingborg tidigare i veckan, men nu skulle man försöka ta tre nya poäng på bortamark. Kvällens destination var Halmstad BK:s Örjans Vall, och det var en match mellan två lag i poängbehov.

Det skulle vara hemmalaget som tog kommandot i första halvleken, och man fick också in en boll bakom Patrik Carlgren, som fick stå istället för Kenny Stamatopoulos i AIK-målet. Det vinkades dock av för offside, och ställningen var fortsatt mållös.

Fyra minuter in i andra halvleken kom dock det första korrekta målet i matchen. Det var Henok Goitom, som avgjorde senast mot Helsingborg, som gav AIK ledningen. Precis som hans senaste mål var det en retur från ett skott signerat Nabil Bahoui som anfallaren prickade in.

I den 65:e minuten skulle dock hemmalaget replikera genom den hårt arbetande Gudjon Baldvinsson som tryckte in bollen efter en Halmstad-forcering.

De blåklädda värdarna skulle också fullborda vändningen i den 87:e minuten när Nils-Eric Johansson dragit på sig en straffspark. Kristinn Steindorsson begick inga misstag, utan överlistade Carlgren från elva meter.

AIK skulle dock få sista ordet, då inhoppande Kennedy Igboananike prickat in kvitteringen i den 90:e minuten efter en assist av Martin Lorentzson.

Även om AIK pressade på de sista minutrarna hann man inte med att vända tillbaka resultatet, utan det blev delad pott för bägge lagen. Ett trist resultat för Gnaget, men Halmstad lär vara desto nöjdare, trots att man tappade vinsten i sista sekund.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply