bet365
bet365

AIK ska möta Dinamo Zagreb – intäkterna går till Turinas familj

Sorgen har fortfarande inte lagt sig. Ivan Turinas död var ett tungt besked både i Sverige och i Kroatien, och hans förra klubb Dinamo Zagreb sörjer sin före detta målvakts död lika mycket som man gör i AIK. Då ska bägge klubbarna spela en vänskapsmatch där alla intäkter går till Turinas familj, som bestod av två ettåriga tvillingar och en gravid fru.

– Inget datum är klart ännu men vi har redan kontakt med AIK i Stockholm för att arrangera en vänskapsmatch mellan klubbarna för att hjälpa familjen via det vi får in där, det kommer komma många AIK-supportrar och även från Kroatien. Vi måste få till den här matchen, säger Zoran Mamic, sportchef och före detta lagkamrat till Turina i Dinamo Zagreb.

– Den här matchen kommer att visa hur mycket Ivan betydde för alla. Vi vill visa för omvärlden att han betydde mycket för det kroatiska folket, för fotbollsvärlden, för Sverige och AIK . Vi vill hjälpa familjen, hans två döttrar och en son som är på väg.

– Vi kommer stå bakom och visa att vi kommer att hjälpa familjen. I framtiden kommer vi alla göra allt för att hjälpa hans fru och barn.

I Sverige kommer man att hylla Turina inför matchen mot IFK Göteborg på måndag genom att lägga flera tusen rosor bakom hans förra mål, och att samtliga supportrar ska bära svart. 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply