AIK sätter guldhoppet till Elfsborg

Allsvenskan har de senaste omgångarna mest handlat om IFK Göteborgs och Malmös kamp om guldet, men efter att Göteborgslaget kryssat hemma mot Öster i helgen tog Malmö chansen att göra ett guldryck i tabellen. Men samtidigt som Göteborg föll tillbaka, tog AIK efter hemmasegern mot Norrköping klivet förbi och är nu fem poäng bakom ledande Malmö med två matcher kvar att spela.

Ett relativt omöjligt läge för Stockholmslaget i praktiken, men med tanke på att Malmö har Elfsborg på Borås Arena nästa omgång (där skånelaget allt som oftast förlorar) har AIK vid seger borta mot Brommapojkarna chansen att göra det spännande ända in i den sista omgången där AIK tar emot formsvaga Helsingborg och Malmö nedflyttningsklara Syrianska.

— Det är klart att vi vill vinna den matchen (mot Brommapojkarna). Sedan vet vi att Malmö ska åka till Elfsborg. Guldet kom till Borås i fjol så jag tror inte att Elfsborg vill att det kommer dit med Malmö i år. Ett normalt resultat där är att Elfsborg vinner. Förhoppningsvis, om vi gör vårt så hänger det på sista matchen, säger AIK-tränaren Andreas Alm till Sportbladet.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply