AIK krossade BP på Tele2-Arena

AIK började bäst i derbyt på Tele2 Arena och skapade de bästa chanserna inledningsvis. I den 27:e matchminuten när AIK-klacken skanderade Ivan Turinas namn avlossade Kennedy Igboananike ett skott som inte såg allt för svårt ut att ta av Ivo Vazgec. 0-1, Igboananikes tolfte mål denna säsongen.

Tio minuter innan paus utökar AIK ledningen genom Celso Borges som enkelt kan placera in bollen någon meter utanför straffområdeslinjen.

Bortalaget tryckte på för fler mål och bara minuter senare kom Martin Mutumba runt och sköt i stolpen.

3-0-målet kom med en minut kvar av stopptiden istället. Den förre Brommapojken Nabil Bahoui fintade bort Niklas Bärkroth på sin kant och skickade in en perfekt boll till Igboananike som kunde nicka in trean, välförtjänt.

Bara fem minuter in i andra blåser domaren straff för AIK, då bollen studsat upp på en BP-hand. Borges placerade in sitt andra mål för dagen.

När matchen gick in på stopptid satte Mutumba dit 5-0 som om det inte var nog hann även inhopparen Robin Quison med att snurra upp BP-backarna och chippa in 6-0. Krossen fullbordades och AIK sätter press på Malmö som möter Elfsborg på måndag.