AIK besgrade jumbon – efter galen första halvlek

Det var bara tre poäng som gällde för AIK när man gästades av Brommapojkarna under måndagskvällen. Efter hela 6 mål, alla i första halvlek, vann AIK med 4-2.

Det började dock mindre bra. Redan i den 5:e matchminuten tog gästerna ledningen. Den tidigare AIK-spelaren Gabriel Petrovic stänkte dit bollen vid den bortre stolpen efter ett långt inspel. Men bara 3 minuter senare stod det 1-1 på resultattavlan. Nabil Bahoui, som tillhörde BP i flera säsonger, fick öppet mål sedan försvar och målvakt gått bort sig.

Men det var knappast det sista målet. I den 26:e minuten kom 2-1 genom Eero Markkanen efter att BP-keepern Ivo Vazgec tabbat bollen. Riktigt svagt ingripande. Två minuter senare kvitterade BP återigen. Dardan Rexpehi tog vara på nonchalant AIK-spel och placerade upp bollen i det högra krysset.

3-2 gjorde Eero Markkanen sedan han tillåtits vandra rakt igenom Brommapojkarnas försvar. Halvlekens sista gjorde Nabil Bahoui efter en fantastisk djupledspassning av Robin Quaison. 6 mål på 45 miuter. En galen tillställning på Friends Arena – med galet dåligt försvarsspel – från båda håll.

Den andra halvleken blev motsatsen. Förutom ett helt felaktigt bortdömt mål för AIK och Eero Markkanen hände inte särskilt mycket och Andreas Alms mannar vinner med 4-2.