Accam sköt HIF till toppen

I måndagens toppenmöte på Olympa stod mycket på spel. Formstarka Elfsborg jagade en ny seger för att reparera deras tafatta start och på så vis etablera sig i toppen, medan HIF spelade för en plats högst upp i den allsvenska tabellen.

Det var också hemmalaget Helsingborg som började matchen bäst. I den sjätte minuten fick den vinsnabbe yttern David Accam hemmasupportrarna att resa sig då han elegant prickade in 1-0 till de rödblå supportrarnas stora förtjusning.

Elfsborg kom dock snabbt in i matchen och kvitterade i den 22:e minuten genom skyttekungen Lasse Nilsson. Accam och hans övriga lagkamrater ville dock annorlunda och tog på nytt ledningen i den 39:e minuten. Den första halvleken slutade 1-1.

I den andra halvleken gick båda parter för ett segermål och skapade en drös med chanser vardera. Mer än så blev det dock inte och matchen slutade 2-1.