0-0 rättvist resultat på The Hawthorns

Det väntades ett intressant möte på The Hawthorns i Birmingham den här eftermiddagen. Höstens succélag West Bromwich Albion tog emot nykomlingen West Ham. Ett West Ham som överraskat spelmässigt den här säsongen och som befinner sig på den övre halvan i tabellen. Dock har det hackat i båda lagens maskinerier den senaste tiden. West Brom har inte gjort mål på sina två senaste matcher medan West Ham inte har vunnit sedan man tog en tung skalp mot Chelsea när man besegrade dem med 3-1.

Första halvleken var oerhört medioker och det märktes att det var två lag där självförtroendet inte var på topp. Inget av lagen vågade ta ett grepp om matchen och istället präglades den första halvleken av dålig rörelse, slappt passningsspel och ett spel som sade att inget av lagen var villig att bjuda upp till kamp. Som ett resultat av det, skapades det knappt några målchanser under de första 45 minuterna. Det ända embryot till målchans hade West Hams Carlton Cole som avlossade ett tung skott som WBA-keepern Boaz Myhill styrde undan.

Båda lagen verkade ha fått ett rejält uppvaknande i pausen, eftersom förvandligen efter halvtidsvilan var makalös. Tempot hade skruvats upp flera hundra nivåer, man vågade offra sig för lagkamraterna och man vågade framförallt gå för segern. Tyvärr saknades dock skärpan hos båda lagen och inget av lagen lyckades att ta vara på sina målchanser. Närmst var West Bromwich som efter en bra slagen hörna av Chris Brunt, fick bollen i ribban.

Ett oavgjort resultat får man i den här matchen ändå se som det mest rättvisa. Hade lagen bjudit upp till lika bra spel i första halvleken som den andra, så hade utgången av matchen kanske kunnat var annorlunda. Nu väntar en veckas vila för respektive lag innan man sätter igång det tuffa jul och nyårsspelet som brukar tära på de flesta lagen i Premier League.