Topp 10: Bäst betalda damfotbollsspelarna med högst lön

Topp 10: Bäst betalda damfotbollsspelare 2018-2019

Bäst betalda damfotbollsspelarna med högst lön

Topp 10: Bäst betalda damfotbollsspelare

Bäst betalda damfotbollsspelare 2021? Världens bästa kvinnliga fotbollsspelare tjänar ganska bra, men ligger fortfarande långt efter vad deras manliga motsvarigheter tjänar. Frågan är vilka de 10 bäst betalda damfotbollsspelarna i världen 2021? Se och spela på fotboll live =>

Tidigare har vi inte avhandlat ämnet och kvinnliga fotbollsspelare och lön. Har du någonsin funderat på vilken kvinnlig fotbollsspelare som tjänar mest i världen? Finns några svenska kvinnliga fotbollsspelare med på topp 10 listan över kvinnliga fotbollsspelare som tjänar mest? Andra frågan kan vi besvara direkt.

Dessvärre finns inga svenska kvinnliga fotbollsspelare från Sverige med på denna lista trots att kvinnliga fotbollsspelare från landslaget är några av världens bästa kvinnliga fotbollsspelare.

Däremot finns några svenska damfotbollsspelare från Damallsvenskan som tillhör världseliten och finns med på denna lista. Förhoppningsvis får damfotboll i Sverige mer uppmärksamhet så att våra svenska kvinnliga fotbollsspelare får en chans att ta sig upp till eliten när det gäller lön och inkomstligor.

Topp 10 bäst betalda damfotbollsspelarna i världen

Hur mycket tjänar kvinnliga fotbollsspelare? Vad tjänar damfotbollsspelare? Alltför stort fokus har legat på herrfotbollen och deras löner som uppgår till mångmiljonbelopp. Därav så tänkte kolla upp vad damfotbollsspelare tjänar på elitnivå och vilka världens bäst betalda kvinnliga fotbollsspelare 2021.

Silly Season Sverige har nu satt ihop en lista över de 10 damspelare som tjänar mest i fotbollsyrket och har högst lön i världen. Vissa av de kvinnliga fotbollsspelarna tjänar mestadels av pengarna från genom sin lön medan andra får in pengar genom sponsoravtal.

Tidigare har vi gjort listor om bland annat spelarna med flest självmål i Premier League och de dyraste försvararna genom tiderna. Nu har alltså turen kommit till damfotbollsspelarna som tjänar mest och har högst inkomst 2021.

Högst betalda damfotbollsspelarna i världen med bäst lön

10. Laure Boulleau – $ 60,000

Vi inleder listan över de tio Bäst betalda damfotbollsspelare med Laure Boulleau Paris Saint-Germain. Försvararen är även en del av det franska landslaget och har en årslön på 60.000 dollar. Hon är en av de Bäst betalda damfotbollsspelare i världen och har spelat i PSG sen 2005.

9. Jonelle Filigno – $60,000

Jonelle Filigno är en viktig del i det kanadensiska damlandslaget. Hos spelar till vardags i Sky Blue FC där hon är offensiv mittfältare och vid 26 års ålder är hon en av de kvinnliga fotbollsspelare som tjänar mest. Här hittar vi henne på plats nummer nio på listan över världens bäst betalda damfotbollsspelare.

8. Hope Solo – $60,000

Hope Solo har varit med ett tag och är en av de mest kända spelarna på damsidan av fotbollen. Hon har vunnit två OS-guld med det amerikanska landslaget och sitter på en årslön på 65.000 dollar. Hon blev avstängd från det amerikanska landslaget efter några väl valda ord 2016. Då blev hon utesluten från spel under ett halvår. Tillslut ledde det hela till att hon lämnade båda landslaget och sitt då varande klubblag.

7. Nilla Fischer – $65,000

Den enda svenska spelaren på listan är Nilla Fischer. I början av december 2021 vann hon Diamantbollen som Sveriges bästa damfotbollsspelare. Med en årslön på 65.000 dollar hittar vi henne på plats nummer sju. Sen 2014 spelar Fischer i den tyska ligan är hon representerar Wolfsburg.

6. Amandine Henry – $70,000

Fransyskan Amandine Henry ligger på plats nummer sex och tjänar 70.000 dollar per säsong. Klubbadressen är Paris Saint-Germain där hon spelar som defensiv mittfältare. Hittils är detta den andra PSG-spelaren som vi hittar på listan. De franska giganterna är ett av de bästa lagen både när det kommer till damfotboll och herrfotboll.

Damfotbollsspelarna med högst lön i världen

5. Nicole Banecki – $90,000

Till vardags hittar vi Nicole Banecki Freiburg i den tyska ligan. Hon är även en del av Tysklands landslag och vid 28 års ålder är hon topp 5 bland de bäst betalda damfotbollsspelarna i världen. De bäst betalda fotbollsspelarna som är damer spelar ofta i den amerikanska liga, tyska ligan eller i Frankrike. Det är där damfotbollen är som störst och de stora pengarna finns.

4. Sydney Leroux – $92,500

Den fjärde bäst betalda damfotbollsspelaren är Sydney Leroux från USA. Klubbadressen är FC Kansas City där hon sitter på ett lönekuvert på 92,500 dollar per säsong. Hon är en av de mest framstående i det amerikanska landslaget och spelat många viktiga matcher för landslaget.

3. Abby Wambach – $300,000

Den tredje bäst betalda damfotbollsspelaren i världen är amerikanskan Abby Wambach. Hon ligger ett stort steg före Leroux på fjärdeplatsen då hon tjänar 300.000 dollar per säsong. Wambach spelar sin klubblagsfotboll i Western New York Flash. Tillsammans med Leroux är hon en av de viktigaste spelarna i USAs landslaget. Under de senaste åren har Wambach skördat flera framgångar både i klubblag och landslag.

2. Alex Morgan – $450,000

Alex Morgan är en av de mesta kända damfotbollsspelarna och hon är även den som tjänar näst mest. Efter flera olika klubbadresser i hemlandet USA blev hon 2017 utlånad till Olympique Lyon i Frankrike. Numera spelar Alex Morgan i Orlando Pride.

1. Marta Vieira – $500,000

Sist men absolut inte minst har vi brasse-svenskan Marta som är världens bäst betalda kvinnliga fotbollsspelare. Marta tjänar totalt 500.000 dollar på att spela sin fotboll i USA. Däremot toppar hon listan över kvinnliga fotbollsspelare som har högst lön och tjänar mest i världen. Hon är för närvarande bäst betalda damfotbollsspelare 2017.

Marta Vieira da Silva är världens bäst betalda damfotbollsspelare 2017. Marta är även den stora stjärnan i det brasilianska landslaget och under året uppskattades hon vara världens mest värdefulla damfotbollsspelare.

Detta var alltså listan med de bäst betalda damfotbollsspelare. Vi har listat 10 damfotbollsspelare som tjänar mest på sitt yrke. Vill du en lista om något som du tycker är intressant? låt oss veta! kommentera i fältet nedan så kanske det blir ditt förslag som vi använder oss av!

Högst betalda damfotbollsspelarna i världen med bäst lön

Se även följande relaterade listor:

2 Comments

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply