Copa America 2024 arenor: alla stadium & spelarenor!

Copa America 2024 arenor – vilka arenor och stadium spelas Copa America 2024 på?

Den 20 juni denna sommar så startar Copa America 2024 i USA. Copa America Centenario var första gången någonsin spelas turneringen utanför Sydamerika, och då hade även alla länder på den amerikanska kontinenten möjlighet att kvalificera sig. Värdland var USA, som senast 1994 höll ett stort internationellt mästerskap (Gold Cup har gått i USA), då man arrangerade VM. USA är värdland igen och denna gång för Copa America 2024. Se och spela på fotboll =>

Copa America 2024 arenor - vilka arenor och stadium spelas Copa America 2024 på?

USAs största arenor används för matcherna i Copa America 2024

Det är dags för Sydamerikas största fotbollsevenemang, Copa America! Denna prestigefyllda turnering, som i år spelas i USA, kommer att vara fylld med spänning, passion och fantastisk fotbollsglädje. Några av världens bästa fotbollsspelare, inklusive ikoner som Leo Messi och Neymar, kommer att visa upp sina extraordinära färdigheter och tävla om den eftertraktade titeln.

Turneringen samlar de främsta landslagen från Sydamerika, som Argentina, Brasilien, Uruguay, och Chile, i en intensiv kamp där varje match är avgörande. Fans från hela världen kommer att följa varje steg på vägen, från de inledande gruppspelsmatcherna till den nervkittlande finalen.

Leo Messi, som nyligen har fört sitt Argentina till framgångar, och Neymar, som är Brasiliens stora stjärna, är bara några av de spelare som kommer att lysa upp arenorna. Deras tekniska skicklighet, vision och förmåga att avgöra matcher på egen hand gör dem till några av turneringens mest spännande inslag.

Att Copa America spelas i USA innebär också en unik möjlighet för amerikanska fotbollsfans att uppleva sydamerikansk fotbollskultur på nära håll. Arenorna kommer att vara fyllda med passionerade supporters, färgstarka tifon och en atmosfär som bara denna kontinentens fotboll kan erbjuda.

Förbered dig på ett mästerskap utöver det vanliga, där varje match bjuder på dramatik, vackra mål och oförglömliga ögonblick. Copa America 2024 blir en fotbollsfest som ingen sann fotbollsälskare vill missa!

Copa America 2024 arenor

Finalarenan Hard Rock Stadium tar över 65 000 åskådare, men är faktiskt inte ens den största som används i turneringen. Störst arena är Allegiant Stadium som tar över 80 000 åskådare.

 • Hard Rock Stadium, Miami Gardens, Florida (65 300 åskådare) Finalarena.
 • Mercedes-Benz Stadium, Atlanta, Georgia (71 000 åskådare) Hemmaplan för öppningsmatchen
 • Allegiant Stadium, Las Vegas, Nevada (65 500 åskådare)
 • AT&T Stadium, Arlington, Texas (80 000 åskådare)
 • Bank of America Stadium, Charlotte, North Carolina (74 500 åskådare)
 • Children’s Mercy Park, Kansas City, Kansas (18 500 åskådare)
 • Exploria Stadium, Orlando, Florida (25.500 åskådare)
 • GEHA Field at Arrowhead Stadium, Kansas City, Missouri (76.400 åskådare)
 • Levi’s Stadium, Santa Clara, Kalifornien (68.500 åskådare)
 • MetLife Stadium, East Rutherford, New Jersey (82 500 åskådare)
 • NRG Stadium, Houston, Texas (72 200 åskådare)
 • Q2 Stadium, Austin, Texas (20 700 åskådare)
 • SoFi Stadium, Inglewood, Kalifornien (70 000 åskådare)
 • State Farm Stadium, Glendale, Arizona (63.400 åskådare)

Några av världens största arenor

Ser vi till antalet åskådare har Copa America 2024 arenor som är bland de största i världen, vilket garanterar att varje match blir en publikfest utan dess like. Turneringen, som i år hålls i USA, kommer att spelas på imponerande arenor kända för sina moderna faciliteter och kapacitet att rymma tiotusentals passionerade fans.

Bland värdarenorna finns legendariska platser som MetLife Stadium i New Jersey, Rose Bowl i Pasadena och Hard Rock Stadium i Miami. Dessa arenor har tidigare varit skådeplatser för stora internationella evenemang och är perfekt utrustade för att hantera den enorma uppståndelsen och det globala intresset som Copa America medför.

MetLife Stadium, med en kapacitet på över 82 000 åskådare, kommer att erbjuda en mäktig inramning där fansen kan skapa en elektrisk atmosfär. Rose Bowl, känt för att ha varit värd för både VM-finaler och olympiska spel, kommer att ge fansen en historisk och unik upplevelse. Hard Rock Stadium, som kan rymma över 65 000 åskådare, är en modern arena där varje plats ger utmärkt sikt och bekvämlighet.

Vid varje match kommer arenorna att fyllas med entusiastiska supportrar från hela världen, alla redo att heja fram sina favoritlag och spelare. Den livliga atmosfären, med sånger, tifon och flaggor, kommer att göra varje match till en oförglömlig upplevelse både för de som är på plats och de som följer turneringen via TV.

Copa America 2024 kommer inte bara att visa upp världens bästa fotbollsspelare, utan också erbjuda en enastående publikfest som hyllar sporten och förenar människor över hela världen i kärleken till fotboll. Det blir en turnering som ingen sann fotbollsälskare vill missa!

Copa America 2024 spelararenor: samtliga stadium & arenor!

Mer information Copa America 2024 turneringen

Vill du veta mer om Copa America? Läs då våra andra artiklar om turneringen som du hittar här nedan. Ifall du vill se Copa America 2024 på svensk TV så är det Viaplay som gäller. Du kan även kolla på Copa America live stream gratis online. Se och spela på fotboll =>

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply