Benítez bekräftar – fyra stjärnor borta i helgens match

bet365

Stjärnorna missar helgens La Liga-match

På fredagsförmiddagen höll Rafael Benítez presskonferens och väl där fick han frågor om bland annat Keylor Navas, James Rodríguez och Gareth Bale.

Real Madrid har flera spelare på skadelistan och under fredagens presskonferens fick lagets spanske tränare Rafael Benítez flera frågor om spelarna, som inte kommer att vara med i lördagens match mot Las Palmas. I den senaste matchen mot Celta Vigo fick målvakten känningar och därför väljer man att vila honom i nästkommande match.

– Vi tänker alltid på vad som är bäst för Real Madrid som klubb och för spelarna. Keylor hade en muskelkänning och vi tänker inte riskera något, likadant med Sergio RamosJames Rodríguez och Karim Benzema. De hade kunnat spela men vi vill inte riskera att de skadar sig, vi har många viktiga matcher framför oss och det är viktigt för oss att de är friska till nästa match.

Angående James Rodríguez som varit skadad under tid berättade tränaren att colombianen är på väg tillbaka.

– Han börjar få tillbaka snabbheten och börjar komma in i laget igen. Vi ser gärna att han är helt återhämtad innan han börjar spela och idag kände han sig bra. Det blir bättre för varje dag som går och om han fortsätter i samma bana kommer vi att bestämma på måndag om han är redo eller inte. Han gör stora framsteg och jag är optimistisk, fortsatte Benítez som ännu inte förlorat sedan han tog över Real Madrid.

– Alla har sitt egna program och schema som de följer och vad fystränarna berättar är även det som jag förväntat mig. Vi vill inte stressa med något så vi inte får en likadan situation som med James för ett tag sen. Vi vill att spelarna ska vara helt friska när de kommer tillbaka och vi kommer inte att stressa om vi inte ser något behov av det, säger 55-åringen som tidigare varit tränare i bland annat Liverpool och Napoli.

Även Karim Benzema finns med på skadelistan och Benítez säger att fransmannen är på bättringsvägen men att det är spelaren som får ta det slutgiltliga beslutet om han är helt återställd eller inte. Benítez förklarade att anfallaren var tänkt att spela men att han inte ville ta en risk och står därför över amtchen.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply