Morgondagens stjärnor står på plattformen

bet365

Det är en mycket viktig dag under tisdagen för den italienska fotbollen. V har dels ett avgörande möte för U21-landslaget, som efter mötet i Pescara har med sig en uddamålsledning mot Sverige inför returen – men samtidigt ska A-landslaget fortsätta kvala mot det kommande världsmästerskapet i Brasilien 2014. Tisdagen till ära får man besök av Danmark, som vid vinst troligtvis tappat allt för mycket för att kunna räknas in till kampen om förstaplatsen. Jag tänkte ta och florera lite bland intressanta talanger som jag rekommenderar er att hålla ett extra öga på under tisdagen´, men även lite annat smått och gott.

*****

Störst först som man brukar säga. Det italienska A-landslaget ska på tisdagskvällen ta emot våra nordiska grannar, Danmark på San Siro i Milano. Det är en mycket viktig match för Azzurri, som allt mer börjar mata in sina framtidsnamn i ”det riktiga landslaget”. Ni får därför ursäkta Andrea Pirlo, Daniele De Rossi, Gianluigi Buffon med mera, för jag kollar framåt i det här blogginlägget.

Vi ska bland annat hålla ett öga på vad som händer med Torinos lovande mittback Angelo Ogbonna, som blott sin ålder på 24 år var en bidragande faktor i klubbens avancemang till Serie A, samt den fina inledningen av säsongen. En spelare som det rycks i lite här och var i Europa och som Turin-klubben kommer att få slåss om att få behålla. I samma liga kan vi hitta Inters lovande försvarare Andrea Ranocchia, som den här säsongen är i princip ordinarie. Det tar nog itne allt för lång tid för spelaren att på allvar verkligen befästa sin plats det italienska landslags som för inte så länge sedan var så fruktat för sin dödligt starka defensiv. Även Milans Ignazio Abate är värd att hålla ett öga på.

Längre fram i banan hittar vi Marco Verratti som väntas bli den nästa ”Andrea Pirlo”. han har redan den här säsongen verkligen visat i franska Paris Saint-Germain att han är någonting alldeles extra. Mycket av Zlatans mål framåt har en gnutta av Verratti som ingrediens. Samtidigt är det kul att se att 25-årige Antonio Candreva är med Azzurri i kvalet, efter en stark inlending med Lazio. Ingen av dessa ska dock räkna med att få starta mot Danmark, utan får mer eller mindre hoppas på att få sin speltid.

Anfallet har vi dock riktigt fina godbitar att dela med oss av. Vi börjar med sommarens spelare på transfermarknaden internt i Italien, för det har oavbrutet snackats om Mattia Destro som landade i Roma. Det har väl inte riktigt blixtrat till i inledningen, men han är på rätt väg och för hans del är ett offensivt Roma en bra miljö för utveckling. Känns allt mer som ett självkalrt namn i Azzurri, till skillnad från Stephan El Shaarawy som fortfarande är i tonåren. Har nu fått chansen och kommer troligtvis att få räkna med blott ett inhopp mot Danmark. På tisdagen kommer istället Mario Balotelli bli en viktig pjäs, för han väntas ha vuxit upp och blivit en man nu. Leken är över och med ett par säsonger på axlarna bör han ta sitt ansvar nu. Fast samtidigt är han bara 22.

*****

Jag ska kolla till ynglingarna också, som på tisdagen spelar returmöte i Kalmar på Guldfågeln Arena mot det svenska U21-landslaget. Det är en riktig guldgruva av talang som italienarna kan skryta med i dagsläget, och man ser dagligen i medierna deras spekulationer om att de europeiska storklubbarna rycker och drar i dessa lirare.

Men ska jag föreslå lite spelare som vi ska se lite extra på under matchen, rekommenderar jag inledningsvis Mattia De Sciglio. Högerbacken har den här säsongen fått chansen från start i flertalet matcher och det får ses som ett av positiva ting i Milan hittills. Han är i princip självklar i U21-landslagets elva och kommer att bli viktig i defensiven mot ett svenskt landslag som tvingas framåt. Men även den defensivt skicklige Luca Marrone från Juventus, som är en mycket lovande spelare med förutsättningar till att bli en riktigt stabil spelare – speciellt med tanke på att han är kapabel till spel både som mittfältare och försvarare. Det förstnämnda lär det bli mot Sverige.

På mittfältet hittar vi annars en del godbitar som Federico Viviani och Alessandro Florenzi, som båda har rötter i Roma. Den sistnämnda får ses som en av de riktigt stora talangerna i U21-landslaget och som väntas få ta ett kollosalt ansvar på mittfältet. Sen ska vi självklart hålla koll på Lorenzo Insigne, som hade lekstuga med AIK på Sao Paulo tidigare i höstas i Europa League. En riktig supertalang som tros bli den nya Lavezzi i Napoli, men frågan är egentligen om han inte kommer att bli bättre? Efter det jag sett av han, så talar mycket för att så kan bli fallet. Ska bli kul att eventuell se han på Råsunda längre fram i år.

Anfallet har tyvärr drabbats av en skada på Liverpool-nyförvärvet Fabio Borini som saknas även i returmötet. Men det ska enligt mig inte vara en allt för stor förlust, för med spelare som Atalantas Giuseppe De Luca, Bolognas Manolo Gabbiadini och speciellt Genoas Ciro Immobile kan det inte vara oroande. Jag är speciellt förtjust i den sistnämnda som fortsätter att ta sina kliv i ett mycket intressant Genoa, men de andra två anfallstalangerna har samtidigt även de en stor roll i sina klubbar i dagsläget.

Sverige hade behövt en skadefri John Guidetti, en Alex Kacaniklic samt ett par skadebekymmer mindre för att hota tror jag. Pescaras svenske Mervan Celik blir visserligen intressant på många sätt, men Italien kommer säkerligen att slå ut Sveriges U21-landslag i returen, med en defensivt typisk insats av ett italienskt landslag. 

Samtidigt kommer A-landslaget att stå för en stabil insats mot ett uddlöst Danmark på San Siro och vinner ganska klart. Varför? Ja, ett exempel vi kan dra är väl att El Shaarawy bär Milan på sina axlar och spelar vanligtvis i Italiens U21-landslag – samtidigt har Nicklas Bendtner endast 13 minuter för Juventus och ses som stjärnan i det danska landslaget. Det säger mycket.

Dela med er av era tankar! Vilka spelare tror ni extra mycket på?

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365