bet365

Många frågor – vem kan svaret?

Vad är det som fattas i Milan? Den frågan har väldigt självklara svar, men problemet är att det är svar som kostar. Fråga Berlusconi, som i dagsläget inte spenderar fem öre på Rossoneri. Det är skamligt beteende från presidenten som är på väg att sänka båten han byggde upp med sina pengar på 80, 90 och 2000-talet. Han drog ur proppen och allt av värde sugs ur Milan för presidentens egna bästa. Det är lätt att förstå sig på milanistas vrede och faktum är att det mycket väl kan bli större rubriker mot presidenten om motgångarna fortsätter.

Det finns annars mycket att fundera över. Stjärnor har sålts och nya spelare har plockats in för en betydligt billigare summa. Den taktiken fungerar inte i längden och man ser att ägarna inte kommer att satsa direkt mycket på Milan den här säsongen. Det snackas om en mellansäsong men verkligheten känns mycket smutsigare än vad den framställs som. Förra säsongen startade man med Zlatan Ibrahimovic i anfallet – i helgens möte var densamma platsen tagen av Bojan Krkic. Barcelona-talangen som totalt misslyckades i Roma. Varför skulle han då lyckas i Milan egentligen? En motivering kring den värvningen skulle vara att önska, för hittills har hans spelande mestadels kunnat jämföras med ett bananskal. Likt styrandet i Milan.

Jag kritiserade Massimiliano Allegri tidigare med en krönika, där jag krävde att han skulle lämna över rodret till någon annan. Att det behövdes en ny röst i omklädningsrummet och vid sidlinjen. Jag står fortfarande fast vid att klubben skulle må bra av ett tränarbyte. Men jag vill inte beskylla Allegri. Det är inte lätt att måla en regnbåge utan färg. Det är en svartvit historia för Allegri den här säsongen och det ryktas om att hans tid börjar ta slut. Blir det en ny förlust rykter troligtvis Allegri.

Men vem ska då ersätta? Det finns många förslag i luften där det hetaste i dagsläget rapporterats vara Pep Guardiola. Den där filosofen som skapade katalansk magi med Barcelona. Det sägs att Milan ska vara på väg att försöka förhandla med managern, men meningarna går isär angående om han skulle kunna tänka sig det eller inte. Jag tror på det senare. Det finns mycket bättre alternativ att invänta för Pep, som även skulle få det svårt med Milan. Det har visserligen sagts att han ska få en viss slant att handla spelare för, men det är lättare sagt än gjort. Sen har inte Milan samma spelartrupp som Barcelona. Truppen var svagare förra året – och nu har man sålt spelarna med störst värde.

Mina förslag? Jag får säga att jag skulle gärna se att någon Milan-profil klev in i omklädningsrummet och fick tillbaka den klassiska Milan-känslan inom klubben. Dels föreslår jag att man tar in Paolo Maldini i tränarstaben. En riktig legend för Rossoneri som kan klubben ut och in. Hans närvaro skulle mycket väl lyfta laget och skulle även gynna defensiven, som hittills varit mycket ifrågasatt. Även den tidigare måltjuven och nuvarande ungdomstränaren Filippo Inzaghi är en personlighet som man kan få in i tränarstaben, med ett gott rykte inom klubben och samtidigt en fin relation till spelarna. Som huvudtränare finns det några förslag. Marco van Basten är ett förslag. Ruud Gullit ett annat. Båda dessa skulle vara mycket spännande att se i ett Milan som historiskt sett är mycket kopplat till just holländare. Huvudkandidaten tror jag ändå är att assisterande tränaren Mauro Tassotti får ansvaret efter Allegri.  

Vad tycker ni? Ska man ersätta Allegri – och med vem?

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply