Delad pott på Grimsta IP

Brommapojkarna hade inte tagit en enda poäng innan kvällens match mot IFK Göteborg, detta trots att klubben värvat både Rexhepi och Kouakou inför säsongen. Blåvitt å andra sidan inledde Allsvenskan starkt med en 0-2-vinst borta mot AIK men åkte på ett riktig bakslag när de förlorade mot mästarna från Skåne med 0-3 på Gamla Ullevi.

Bortalaget inledde matchen starkast och tog ledningen redan efter 13 minuter. Lasse Vibe hittade Robin Söder som resolut dunkade in 0-1.

BP återhämtade sig däremot efter andra halvlek och Pontus Åsbrink hade chansen att kvittera, men John Alvbåge i IFK-målet avfärdade den möjligheten. I stället klev lagkaptenen Pontus Segerström fram och hoppade högst i kampen med Kjetil Waehler, vilket innebar 1-1 efter 78 spelade minuter. Detta resultat stod sig sedan tills domare Mohammed Al-Hakim blåste av matchen.