Nyförvärven gav Milan segern

Milan har haft en tuff säsong i Serie A och kommer med största sannolikhet inte att spela ute i Europa nästa säsong. Kvällens måndagsmöte sköts ovanligt nog i gång med fyrverkerier runtom arenan och satte stämningen på Stadio Luigi Ferraris.

Det dröjde heller inte länge innan Adel Taarabt fick iväg en smällkaramell, som innebar hans tredje mål i Serie A och 0-1 till bortalaget.

Genoa var däremot det bättre laget och pressade på för en kvittering. Nackdelen med den taktiken är att man blir väldigt sårbar för kontringar, något som Milan genom Keisuke Honda utnyttjade. 0-2 efter 56 minuter och läget såg bra ut Clarence Seedorfs mannar.

Hemmalaget kämpade tappert och gav sig inte. Detta skulle få utdelning med 20 minuter kvar av matchen. Marco Motta fick till en riktig kalasträff som Christian Abbiati inte kunde styra bort från eget mål. Ett offensivt tryck från Genoa fortsatte därefter in i slutminutrarna men hjälpte föga mot Milans försvar. Slutresultatet blev därmed 1-2 och tre viktiga poäng tillskrivs Milano-klubben.