West Ham fortsatte fina formen mot Southampton

West Ham gick in i eftermiddagsmatchen med fyra raka nollor och tre raka segrar. Motståndaren Southampton hade inte förlorat sedan den 4:e januari och en spännande match väntade på Upton Park.

Bäst började matchen för bortalaget som tog ledningen efter åtta minuters spel när Maya Yoshida nådde högst på en frispark från höger om straffområdet. Men glädjen skulle inte bli allt för långvarig.

För tio minuter senare kvitterade West Ham när Matt Jarvis, ur misstänkt offside-position, tog ner Kevin Nolans fina genomskärare, och rullade in 1-1 mellan benen på Artur Boruc.

Ibland hör man ordspråket ”en olycka kommer sällan ensam”, och det är vad som hände Saints. Bara tre minuter senare gav nämligen Carton Cole sitt West Ham ledningen när han tagit tillvara på sin egen retur efter att ha nickat en välslagen hörna i stolpen och sedan tryckt ni med vänsterfoten.

Trots underläge var inte bortalaget det offensivare utan matchen fortlöpte rätt så jämnt, och när inte Southampton kunde kvittera så gick istället Kevin Nolan upp och cykelsparkade in slutresultatet 3-1 med 20 minuter kvar av matchen.

Det var ett vackert inlägg från Stewart Downing som Carlton Cole majestätiskt kom högst på och returen, ja, den tog Nolan hand om.

West Ham har i och med segern nu fyra raka segrar och bara ett insläppt mål på fem matcher, samtidigt so det blev Southamptons första förlust på en och en halv månad.

Därför ligger The Hammers nu på en 10:e plats i tabellen, åtta poäng bakom Southampton på en 8:e plats.