Ilkay Gundogan kan missa resten av säsongen

Ilkay Gundogan kan missa resten av säsongen

Manchester Citys Gundogan kan missa hela säsongen

Efter att ha råkat ut för en knäskada i mötet med Watford ser det nu ut att bli värre än man först befarat, Ilkay Gundogan rapporteras nu kunna vara borta från spel i upp till nio månader.

I somras lämnade Ilkay Gundogan tyska Borussia Dortmund för att prova lyckan under Pep Guardiola i ett stortsatsande Manchester City. Denna säsong har det endast blivit tio framträdanden i den ljusblåa tröjan och nu kan säsongen vara över för tysken som enligt Kicker kan komma att bli borta under de kommande nio månaderna.

Laget spanske tränare säger följande efter att ha fått reda på mittfältarens frånvaro.

– Jag lider med Gundogan. För det ser ut som att vi kommer behöva klara oss utan honom en längre tid. Vi kommer veta mer i morgon (lördag). Men det ser inte bra ut, säger Guardiola.

Därefter meddelar den engelska storklubben att spelaren har en korsbandsskada som kan ta upp till nio månader att återhämta sig från.

–  Nu behöver vi få honom att känna att vi är där för honom så han kan komma tillbaka i lugn och ro.

Etihad-klubben ser ut att värva in en ersättare till Gundogan då måste klara sig utan 26-åringen under en längre tid. Ett av namn som dykt upp som ersättare är Julian Weigl som för närvarande spelar i Borussia Dortmund dit han kom förra sommaren.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply