Dortmund ville inte vara sämre än Bayern

Ordet tysk totalfotboll har fått en tung uppdatering. Igår krossade Bayern Barcelona, och idag visade Dortmund att man inte ville vara sämre.

Matchen inleddes rätt sviktande och var under första halvleken rätt jämn. Dortmund kunde ändå ta en tidig ledning efter att Götze skickat in ett inlägg, som Lewandowski vräkte sig fram på. Real Madrid förde sedan spelet, men på något sätt kändes det ändå som Dortmund hade kontroll på det hela.

Real Madrid var dock vassa i slutet av första. Efter en fin kontring kunde Higuain hitta Ronaldo, som i sin tur hade öppet mål. 1-1 och det var match igen. Nu var frågan hur det skulle se ut i andra.

Dortmund kom ut som ett helt nytt lag i andra. Medans Real på något sätt hängde med huvudena, så kunde tyskarna briljera ut. De gulsvarta tog fram sin bästa fotboll och Lewandowski tog fram sitt målsinne. Attack efter attack gjorde att Real inte kunde hålla emot till slut. Lewandowski påbörjade ett äkta hattrick när han, ur misstänkt offside, skickade in 2-1. 3-1-målet följde 5 minuter senare efter magiska fötter och ett urläckert avslut. Polacken fortsatte sedan vara namnet på läpparna. Marco Reus blev nermanglad av Xabi Alonso i straffområdet och domaren pekade på den gyllene punkten. Fram klev den gyllene spelaren Robert Lewandowski. 4-1!

Om Bayern gav ett styrkebesked, så har Dortmund svarat på bästa sätt.