Wenger: ”Wilshere kan bli den nye Bobby Moore”

bet365

Efter Englands match mot Ukraina under det senaste landslagsuppehållet fick Jack Wilshere utstå mycket kritik . Arsène Wenger tror dock att detta bara visar hur bra hans supertalang är, och att han kommer vara ”det där lilla extra” i det engelska landslaget.

– Alla landslag behöver någon som absorberar all press och kritik, säger han enligt The Mirror.

– Vi har haft Zidane som var precis på det sättet, när laget inte spelade bra var allting hans fel. Samma sak gällde Platini, och vi vet alla hur bra de spelarna var. För att vinna måste man ha en bra generation, men även en riktigt bra spelare.

Wenger är inte orolig över att Wilshere kommer vika sig för kritiken, utan att hans personlighet gör att han tacklar undan den och blir starkare.

– Jack klarar av [kritiken], trots att han är ung, endast 21 år gammal. Han blir inte heller rädd av storheten av vissa matcher.

Då passar Wenger på att jämföra guldklimpen med en gammal engelsk legend. Nämligen Bobby Moore, som ledde det engelska laget till VM-guld 1966.

– Han har absolut kapaciteten att föra manteln vidare efter Bobby Moore [och leda landslaget till titlar].

Den franske tränaren menar dock att den unge mittfältaren inte är i 100 procent form ännu.

– Han har haft lite bekymmer med skador. Problemet med den moderna fotbollen är att man måste vara i hundraprocentig form för att ens verkliga talang ska visa sig. Han måste få spela minst sex månader utan några skadeproblem.

 

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply