Vild tillställning på Grimsta när Pinones-Arce sänkte Hammarby

4135 åskådare hade för dagen tagit sig till Grimsta IP för att se när när tredjeplacerade Brommapojkarna skulle ta emot Hammarby, som endast låg positionen under dem. Däremot så hade Bajen hela elva poäng färre på förhand.

När domaren för dagen, Magnus Ahlsen, hade blåst igång matchen så dröjde det inte många minuter innan Hammarby tog ledningen i den ack så viktiga matchen för bägge laggen. Det var Kennedy som slog en hörna från höger, som nickskarvades av Markus Törnstrand och slutligen nådde fram till Erik Sundin som enkelt kunde peta in bollen i mål från en meters avstånd. Detta var redan i den femte spelminuten.

Det var en hörna som ledde fram till 1-0-målet för Hammarby och det skulle bli ännu ett mål i matchen och även det via en fast situation, men denna gång i Brommapojkarnas favör. Den före detta Hammarbyaren Pablo Pinones-Arce slog en hörna, som efter andra inläggsförsöket nådde fram till en helt omarkerad Pontus Segerström som enkelt kunde nicka in kvitteringen för hemmalaget.

Mer mål inträffade ej under den första halvleken, men desto mer hände däremot i den övriga matchen. Om Brommapojkarna skulle haft lite mer tur med domaren till exempel, så skulle säkerligen hemmalaget tilldömts en straff under den första halvleken, då det var lite misstänkta situationer emellanåt.

Det var en fartfylld första halvlek med tuffa dueller och ett högt tempo. Det märktes att båda lagen inte ville förlora matchen, vilket tumulten i slutskedet bevittnar om när det var lite gruffligt och Tim Björkström, Mauricio Albornoz, Mattias Adelstam samt Markus Törnstrand blev varnade.

Den andra halvleken började inte direkt sämre än den första. Redan i den sjätte spelminuten så hade Mauricio Albornoz fått på en kalasnick, som dessvärre för Brommapojkarnas del slutat i en ribbträff enbart och inget mål. Chanserna fortsatte att strömma in innan Pinones-Arce skruvade in en hörna direkt in i mål i den sextioförsta minuten och 2-1 var ett faktum. Hoppet för Bajen återuppstod redan minuten efter när den just nämnda målskytten dragit på sig sitt andra gula kort för dagen och därmed blivit utvisad. Anledningen är inte bekräftad, men det kan ha varit i och med målskyttens vilda gester mot Hammarbyfansen vilket inte alls uppskattades på bortaläktaren.

Med en man mer på plan, så jagade Hammarby en kvittering som dessvärre aldrig kom/som även kom. Bajen fick aldrig igång spelet efter hemmalagets utvisning och istället kunde ett vilt kämpande Brommapojkarna hålla undan och vinna med 2-1 i derbyt och därmed fortsättar resan tillbaks till Allsvenskan.