bet365

Uppgifter: Stoke läkarundersöker Inter-stjärnan

Uppges vara överens med klubben om ett långt kontrakt

Inters schweiziske landslagsmittfältare Xherdan Shaqiri har under sommaren intensivt ryktats vara på väg bort från den italienska klubben och San Siro. En av klubbarna som är intresserade är Stoke City – och nu uppges en övergång till Premier League vara nära för Shaqiri.

Igår befann sig 23-åringen på Britannia Stadium för att se Stoke möta Liverpool i klubbens Premier League-premiär. Stoke förlorade matchen med 1-0 efter ett sent drömmål av Philippe Coutinho, men det verkar inte ha skrämt bort Shaqiri nämnvärt. Efter matchen sa tränaren Mark Hughes att en övergång inte var någon omöjlighet, och nu rapporterar vanligtvis trovärdiga Sky Sports att yttern just nu genomgår den obligatoriska läkarundersökningen med den engelska klubben.

Vinner dragkampen – före CL-spelande Wolfsburg

En rad klubbar har under våren och sommaren uppgetts vara intresserade av mittfältaren som anslöt till Inter så sent som i vintras efter en dragkamp mellan Liverpool och den italienska klubben. Bland klubbarna som rapporterats vilja värva Shaqiri har bland andra Champions League-spelande Wolfsburg nämnts, men nu ser det alltså ut som att den forne Bayern München-spelaren till slut hamnar i Stoke. En klubb som den gångna säsongen slutade nia i Premier League – sex poäng från kval till Europa League.

Priset: 12 miljoner pund

Priset för att knyta till sig talangen, som trots sin ringa ålder redan hunnit spela 46 landskamper för Schweiz, kommer enligt The Guardian att ligga på cirka 12 miljoner pund. Den engelska tidningen uppger också att klubben och spelaren ska ha kommit överens om ett långt kontrakt.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply