OFFICIELLT: Mario Götze återvänder till Dortmund

OFFICIELLT: Mario Götze återvänder till Dortmund
bet365

Efter tre år hos ärkerivalerna Bayern München

Det har under en tid diskuterats om hur Mario Götzes framtid ser ut, då den tyske världsmästaren inte varit särskilt aktiv i Bayern München och speltiden har uteblivit, lösningen har nu presenterat sig i form av Dortmund som värvar tillbaka sin förlorade son.

Mario Götze har haft en jobbig tid bakom sig. I Bayern München har han vunnit mycket men har själv inte bidragit särdeles mycket till det sydtyska lagets framgångar. Speltiden har uteblivit och resultaten mot de stora lagen har han inte lyckats med att ge. Det har sedan tidigare ryktats om att Götze kan komma att återvända hem till Borussia Dortmund, hemmet han lämnade för tre år sedan för att gå över till ärkerivalerna och supportrarna var inte glada då, eller nu när dessa rykten spred sig.

Men nu står det klart. Borussia Dortmund har presenterat på sin officiella hemsida att de har värvat tillbaka Mario Götze. Den medicinska undersökningen står fortfarande kvar att göras, men därefter är Götze återigen en svartgul spelare. Han har fått ett kontrakt som sträcker sig till den 30 juni 2020 och kommer ansluta till träningen med laget i början av augusti.

-Jag gläder mig personligen väldigt mycket, att Mario bestämde sig för Borussia Dortmund. Jag har sedan han lämnade oss 2013 alltid hoppats, att han en dag skulle komma att vända tillbaka till oss, säger Dortmunds VD Hans-Joachim Watzke till Dortmund hemsida.

-När jag 2013 växlade från BVB till FC Bayern, var det ett medvetet val, som jag idag inte vill gömma mig bakom. Tre år senare och 24 år gammal, ser jag med andra ögon på beslutet jag då tog. Jag kan gott förstå, att många fans inte kunde förstå mitt beslut. Jag skulle heller inte ta samma beslut idag! När jag nu kommer tillbaka till min hemstad vill jag försöka att övertyga alla människor, även dem som inte mottar mig med öppna armar, med mitt spel. Det är mitt mål att återigen spela min bästa fotboll. För oss alla, klubben och BVB-fansen, säger Mario själv om övergången.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply