Han kan ersätta Mats Hummels i Borussia Dortmund

La liga-back pekas ut som Hummels ersättare

Mats Hummels ser av allt att döma ut att vara på väg till Bayern München. Nu uppges klubben ha bestämt sig för Shkodran Mustafi som ersättare i backlinjen. 

Mats Hummels vara eller icke vara i Borussia Dortmund har varit en het potatis de senaste dagarna. Det hela startade med att Dortmund gick ut med följande uttalande på sin hemsida:

”Mats Hummels har informerat Borussia Dortmund att han vill lämna klubben för att gå till Bayern München från och med säsongen 2016/2017. Med bakgrund av detta har ledningen i Borussia Dortmund bestämt att ett mycket värdefullt bud krävs för att en övergång ska bli verklighet. Detta med tanke på spelarens betydelse inom fotbollen och inom Borussia Dortmund. Hittills har klubben inte mottagit några bud från Bayern München.”

Och fortsatte sedan med att Hummels själv dementerade uppgifterna.

– Detta skituttalande har gett ett missvisande uttryck. Jag har ingen aning om varför de var tvungna att göra de. Allt är möjligt och ingenting har ännu bestämts, sa Hummels i en intervju med Goal.

Trots tyskens uttalande talar dock mycket för att det blir en flytt till Bayern i sommar. Ett faktum som gjort att klubben redan nu börjat titta på en ersättare. Enligt tysk media står nämligen Valencias tyske mittback Shkodran Mustafi högst upp på klubbens önskelista.

Mustafi själv verkar dock inte vara lika angelägen.

– Jag vet inte. Det kanske till och med blir så att en övergång kommer på tal. Men så länge jag fortfarande utvecklas behöver jag inte göra ett byte, säger Mustafi enligt ESPN.

Shkodran Mustafi har tio landskamper för Tyskland på meritlistan.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply