Officiellt: Breel Embolo till Schalke 04

Officiellt: Breel Embolo till Schalke 04
bet365

Schweizaren till Gelsenkirchen

Det är officiellt – Schalke 04 har värvat den hyllade schweiziske anfallaren Breel Embolo från schweiziska mästarna FC Basel för en hemlig summa som ryktas ligga på runt 25 miljoner euro.

Efter en längre tid av ryktesgångar är affären nu klar och Breel Embolo har presenterats som Schalke 04:s nya anfallare skriver de på sin hemsida. Embolos framtid har länge sett osäker ut, men den omtalade anfallsjuvelen lämnar nu de schweiziska ligamästarna FC Basel för att skriva under ett femårskontrakt med Schalke. Detta bekräftade manager Christian Heidel på söndagseftermiddagen under medlemsförsamlingen. Vad övergångssumman hamnade på är dock inget som avslöjas. Den schweiziska tidningen Blick skriver att summan ligger på ungefär 25 miljoner euro.

– Jag ser fram emot denna utmaning. Jag är lycklig över att vara en Blauer, sade Embolo själv om transfern.

– Med Breel Emboo har vi en talangfull och hos flertalet andra europeiska toppklubbar eftertraktad anfallare som Schalke 04 kan vinna för, som redan förfogar över mycket internationell erfarenhet, sade Heidel.

Andra lag som också var intresserade av anfallaren var Manchester United, Arsenal och Barcelona tillsammans med Wolfsburg och ett par andra klubbar. Den schweiziske landslagsmannen var också med och representerade sitt land som en del av Schweiz EM-trupp i EM 2016 i Frankrike. Han spelade alla fyra matcher för schweizarna. Tills nu har den talangfulle anfallaren spelat 14 matcher för landslaget och lyckats med att göra ett mål.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply