Tvingades lämna KFF – mot sin vilja

Jonathan McDonald lämnade under gårdagen KFF för spel i Deportiva Alajuense, Costa Ricas högstadivision. Idag talar anfallaren ut till media om övergången.

– Jag tränade med min gamla klubb under uppehållet och när jag åkte tillbaka till Kalmar den 18 december så hade de inte nämnt något om att de ville ha mig tillbaka. I fredags ringde Alajuelense till mig och sade ”förhandlingarna går fint, det ser bra ut”. Jag undrade vad de pratade om. ”Vadå, vet du inget?”, svarade de, säger 26-åringen till Barometern och fortsätter:

– I går när vi började träna pratade jag med Svante (Samuelsson) och Thomas (Andersson Borstam). De sa att de inte ville ha mig kvar, att föreningen har det dåligt ekonomiskt och att de föredrog att låta mig gå för att jag är en av spelarna i truppen som tjänar mest.

Jonathan McDonald hade då inga som helst planer på att lämna klubben. Istället ville han stanna och göra avtryck i Kalmar.

– Naturligtvis inte. Min dröm har alltid varit att spela i Europa, det var därför jag valde att komma hit och inte gå till någon klubb i USA eller Mexiko. Jag förstår ingenting, jag spelade från start på slutet förra säsongen, gjorde det bra och alla var nöjda med mig. Jag erbjöd mig att skriva ett nytt kontrakt, på ett eller tre år till men det ville de inte, säger anfallaren till Barometern.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply