Tre poäng för Häcken mot Mjällby

Häcken var rejält uppsnackade inför säsongen efter förra säsongens succé. Man hade även värvat in Moestafa El Kabir som ersättare till Waris, samtidigt som man har behållit sin stomme från förra säsongen. Gästerna Mjällby har imponerat under säsongen då spelare som Radetinac och Sudic har varit riktiga klippor. Men idag räckte det inte riktigt till när man förlorade med 0-2.

Matchen hade två stora händelser förutom målen. Det ena var när målvakten, Christoffer Källqvist, tunnlade Ekenberg med en retfull dragning. Den andra händelsen var mer hemsk. Ali Khan i hemmalaget föll medvetslös ned och låg i ett par minuter innan han blev förd akut till sjukhus. Det finns ännu inga rapporter om hur läget är för Häckens kapten.

Makondele gjort 1-0 efter 66 minuter på Anklevs framspelning. Anklev var även en av planens giganter med sitt enorma slit över hela banan. Tvåan kom när Ojala hittade hypade El Kabir som inte gjorde några misstag med tre minuter kvar. Han han även med att sätta en boll i ribban ett par minuter senare.

Trots Häckens fina seger handlar det mesta om Mohamed Ali Khans hälsa just nu. Han vårdas just nu på sjukhus i Göteborg.