GAIS testar Renny Smith – med förflutet i Chelsea och Arsenal

Tekniske mittfältaren ska provträna med GAIS

Renny Smith har tidigare i sin fotbollskarriär representerat både Chelsea och Arsenal. I höstas skrev han kontrakt med Burnley, och nu ska han provträna med GAIS.

GAIS hoppas kunna toppa fjolårets elfteplacering i Superettan i år och bjudit in ett intressant namn på provspel. 19-årige Renny Smith från Championshipklubben Burnley FC kommer att testa med GAIS under någon veckas tid. Smith kommer att testa som innermittfältare i Göteborgsklubben, men han kan även husera på en ytterbacksposition och som yttermittfältare.

– Jag är numera en teknisk attackerande innermittfältare som gärna spelar i en tiaroll eller som en central punkt i speluppbyggnaden, då gör jag mig själv mest rättvisa, säger han till GAIS officiella hemsida.

Smith, med ett förflutet i både Chelsea och Arsenal, skrev i höstas på ett kontrakt med Burnley. Han hoppas dock på en utlåning.

– Jag spelade i Chelseas akademi när jag var mellan 12-16 år och lämnade därefter till Arsenals motsvarighet. Där spelade jag från att jag var 16 tills jag blev 18 år. Nu har jag fått ett A-kontrakt med Burnley FC men deras spelstil passar mig inte riktigt för tillfället, säger han till hemsidan och fortsätter:

– Jag gillar att vara del i ett bollförande lag som spelar längs marken. Jag är egentligen raka motsatsen till hur Burnley spelar idag, ett spel med fokus på långa bollar. GAIS intentioner kring tilltänkt spelstil tilltalar mig mycket.

Vid en eventuell övergång handlar det i första hand om en utlåning till GAIS.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply