Marcus Rohdén: ”Vill till Serie A”

Elfsborgsmittfältaren hoppas på flytt till Italien

Marcus Rohdén är sugen på en flytt utomlands. Det avslöjar den 25-årige mittfältaren i en intervju med fotbolltransfers.com. Nya klubbadressen hoppas han blir italiensk. 

– Italien hade varit en drömliga, säger mittfältaren till fotbolltransfers.com. 

Marcus Rohdén har varit en tongivande spelare på Elfsborgs mittfält de senaste säsongerna, och 25-åringen tillhör tillsammans med mittfältskollegan Victor Claesson två av spelarna som ryktats bort från Boråsklubben de senaste åren. Nu berättar Rohdén att han känner sig redo för att byta klubb.

– Det är klart att man har en målsättning och drömmer om att nå utomlands, men sedan vet man ju aldrig. Det var lite konkreta rykten i vintras, men då hände ingenting även om det fanns intresse. Men det är klart att drömmen är att en dag ta steget ut. När det blir får vi se. Men jag känner mig redo för det, absolut, säger Rohdén till fotbolltransfers.com. 

”För gammal för Holland”

Många spelare som lämnar allsvenskan brukar se Holland som ett bra mellansteg, men Rohdén tror att han blivit lite för gammal för det. Han flyttar hellre längre söder ut.

– Ja, en liga nere i Sydeuropa. Italien hade varit en drömliga. Det är många som tar steget till Holland, men det är jag kanske lite för gammal för nu. Det är oftast yngre talanger som värvas dit. Italien känns som ett bra steg att ta för mig, säger han.

Tidigare har israeliska Hapoel Tel Aviv visat intresse för Marcus Rohdén som har fem landskamper för Sverige på meritlistan.

 

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply