Stuttgart, Atalanta och Köln jagar Ludwig Augustinsson

Ludwig Augustinsson briljerade under U21-EM, och lockar därmed till sig intresse från klubbar som Stuttgart, Köln och Atalanta. Han har även flera välkända klubbar bland intressenterna sedan innan.

Ludwig Augustinsson är något av succéernas man, då han tycks ta publiken med storm var han än befinner sig. Redan i Brommapojkarna gjorde han succé i Allsvenskan, något som fortsatte även i IFK Göteborg. Där briljerade han så pass att han inte blev särskilt långvarig i Blåvitt, utan gick vidare till FC Köpenhamn, där han har imponerat på den danska publiken. Nu har han också lyckats charma hela Europa efter sina otroliga insatser i U21-EM, där han var med och ledde sitt Sverige till en oväntad seger. Klubbar som Aston VillaLiverpoolInter och Roma har alla uppgetts vara intresserade av svensken tidigare.

Nya intressenter i Tyskland och Italien

Nu rapporterar tyska Express att StuttgartKöln och Atalanta alla är intresserade av vänsterbacken. Tyska Kicker rapporterar i sin tur att Köln vill värva Augustinsson om man tappar den eftertraktade stjärnan Jonas Hector.

Hector har placerats i flera stora klubbar inför januarifönstret och väntas lämna senast i sommar.

”Tänker inte så mycket på det”

Augustinsson själv tänker inte låta ryktena få honom att drömma bort allt för mycket.

– Jag läser ju en del i media och det är kul att det finns intresse. Det tyder ju på att man har gjort något bra och det är bara kul. Sen är fönstret stängt så jag tänker inte så mycket på det nu. Skulle man börja göra det så skulle det börja snurra i skallen, säger Augustinsson till GP.

21-åringen menar att det fanns mycket intresse för honom i somras, men att det inte fanns något konkret.

– Det jag vet är att det var ett stort intresse. Men min agent kommer bara till mig om det finns något konkret och att klubben och Köpenhamn är överens. Så det var intresse men inte mer. Men jag trivs väldigt bra här och utvecklas och känner ingen stress att sticka iväg, säger han till GP.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply