Spelarkommentarer efter MFF’s SM-guld

Till Malmö FF’s officiella hemsida ger Emil Forsberg och Erik Johansson sina tankar om matchen:

Emil Forsberg efter matchen:
– Vi har gjort det igen, fantastiskt. Jätteskönt!
 
Om vi tittar över hela året, vad gör er till mästare?
– Jag tycker att vi har det bästa laget sett över hela banan. Vi får tuffa europamatcher och folk säger att vi kommer att tröttna, det gör vi absolut inte. Vi är så pass bra, jag vet inte vad jag ska säga. Laget är fantastiskt, vi gör allt tillsammans och det är därför vi vinner. 
Andra guldet på raken, vad är det som gjort er fortsatt hungriga?
– Men det är ju, ja, man kan ju aldrig vara mätt som fotbollsspelare tror jag.  Vi strävar efter att vinna igen och än så länge så är jag hundraprocentig i klubben (skratt).
Vad kan du säga om matchen?
– Det var en konstig match, det kändes lite slappt här och där. Men vi är så pass bra. Vi har så pass stor individuell skicklighet så att vi kan göra mål och vara farliga även om det är lite slappt. Vi gör en väl genomförd match och jag är jätteglad för att vi vinner.

 
Erik Johanssons kommentarer:
 
– Vi blir svenska mästare för att vi har den bästa och bredaste truppen som finns i Allsvenskan enligt mig. Vi har spelare som har gått in och gjort jobbet, många spelare som gjort det så jäkla bra.
Kan man jämföra det här guldet med förra?
 
– Vi gör det ändå starkare i år. Så är det. Vi avgör det tidigare i år. Det känns riktigt bra, ett fantastiskt gäng killar med så jädra mycket talang och vilja. Det är otroligt. 
– Vi ska inte nöja oss med detta. Nästa år är det ett nytt Champions League-kval och vi har väl tänkt försöka att bli en stormakt här.
Vi visste på förhand att det skulle bli en fysiskt tuff match och du fick en varning tidigt, hur jobbigt för en mittback är det att få den tidiga varningen? 
– Ja den var lite småjobbig att få. Jag trodde absolut inte att jag skulle få varning där men sådant händer ibland.
Kände du att de började anfalla mer mot dig efter det?
– Nej inte vad jag tänkte på. Det tycker jag inte.
De gör 2-2 och precis efter avgör Markus Rosenberg, vad säger man om det? 
 – Markus har betytt så oehört mycket för oss. En ledargestalt i både sitt sätt att tala med grabbarna och hur han beter sig på planen. En härförare. 
Det sägs att det ska vara svårt att vinna två år på raken, att det infinner sig en mättnadskänsla. Varför har inte ni fått den känslan?
 – Vi har så pass många hungriga spelare i laget som vill visa vad de kan. Så det är nog det som är absolut viktigast. 
Nu är det 12 poäng ner till nästa gäng, kommentarer på det?
– Ja det är jädrigt fint, jag tycker att det ska bli några till ner innan den här säsongen är slut (skratt).
 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply