Bekräftat: Barcelona avböjde superbud på Arda Turan

Bekräftat: Barcelona avböjde superbud på Arda Turan

En namnlös kinesisk klubb som lade budet

FC Barcelonas mittfältare Arda Turan bekräftar att den katalanska klubben i vintras nekade ett bud på hela 50 miljoner euro för mittfältarens tjänster, då de har planer för Turan, vars roll i laget ännu är något oklar.

FC Barcelona-mittfältaren Arda Turan har avslöjat att klubben avböjde ett monsterbud för hans tjänster på 50 miljoner euro rapporterar Goal. Enligt den turkiske landslagsmannen skall det ha varit en kinesisk klubb, vilken klubb är ej fastställt, men Barca tackade nej då de fann det mer värdefullt att behålla mittfältaren än att få pengarna.

Turan anslöt till den katalanska storklubben från Atletico Madrid under 2015, men har haft en tuff start på Camp Nou och det har under en längre tid spekulerats kring huruvida mittfältaren kan komma att lämna klubben lika snabbt som han kom dit. Att vända till just Kina är ingenting ovanligt och flera spelare flyttade till Kina i januarifönstret, inklusive Ramires, Jackson Martinez, Alex Teixeira och Fredy Guarin.

– Förra säsongen erbjöd en klubb från Kina 50 miljoner euro till Barcelona för mig men de avböjde det för att jag är ett långtidsprojekt. Barcelona värvade inte mig för enbart sex månader, sade den turkiske mittfältaren.

Denna säsong har det gått bättre för Turan, som har gjort fem mål på 10 matcher i alla turneringar för klubben hittills inpå den nya säsongen. 29åringen blev dock lämnad utanför truppen när Turkiet skulle ta ut sin trupp, detta på grund av hans insatser under EM 2016.

– Min utestängning från landslaget handlar inte om den påstådda bonusincidenten. Jag har så mycket pengar, varför skulle jag bry mig om ett bonus pris? Det är upp till vår tränare.

– Men jag har varit kapten för det här laget i 10 år. Dem (Turkietsupportrarna) buade mig under Kroatien och Spanienmatcherna. Jag var upprörd för vi såg dåliga ut mot Europa.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365