Ronaldo målade när Real vann enkelt

En semifinalplats står på spel, och efter kvällens komfortabla seger har Real Madrid minst sagt ett ben där.

För matchen mellan Real Madrid och Dortmund slutade till slut med en enkel hemmaseger. 3-0 skrevs slutresultatet till.

Inte tog det lång tid innan Real hade visat vilka som bestämmer. Redan i den tredje minuten petade Gareth Bale enkelt in ledningsmålet på pass från Carjaval.

24 minuter senare var det dags igen. När idag Isco fick chansen visade han direkt att han inte hör hemma på bänken. Delikat placerade han in kvällens andra mål strax utanför straffområdet.

Det här var hemmalagets match redan från start, för Dortmund fick knappt ett läge i första halvlek. Marängerna spelade väldigt stabilt, och var det lag som hade bollen.

I andra halvlek hoppades naturligtvis Dortmund-tränaren Jürgen Klopp på en rejäl uppryckning. Men så blev tyvärr inte fallet för tyskarna.

Istället punkterade Ronaldo matchen i den 57:e minuten. Modric bröt ett Dortmund-uppspel långt ned på tyskarnas planhalva, för att sedan läckert servera Cristiano Ronaldo. Ronaldo ville inte vara sämre utan dribblade förbi Dortmunds målvakt Roman Weidenfeller innan han rullade in spiken i kistan, 3-0.

Weidenfeller hade dock stått för en handfull fenomenala räddningar tidigare i matchen.

Matchen på Santiago Bernabeu slutade alltså med en 3-0-seger för hemmalaget. Den här segern betyder att Real Madrid nu är mycket nära att säkra en semifinalplats.