Pontus Jansson kan lämna MFF

Malmös Pontus Jansson har de senaste åren växt fram till en viktig kugge i MFF:s backlås och ses numera som en av klubbens viktigaste spelare. Men snart kan Jansson vara förlorad för ”Di Blåe”.

– Jag vet att det finns seriösa intressen, men vet inte exakt vilka klubbar. Jag vill inte veta. Det finns klubbar som är beredda att betala det MFF kan komma att begära, uppger Pontus Jansson till Sydsvenskan.
– Jag är beredd att vänta till sommaren, men det är intressant och smickrande att en del verkligen vill ha mig redan nu och är beredda att betala ett högre pris.

Det är Pontus agent Martin Dahlin som sköter intresseanmälningarna och Pontus berättar att det är mest intresse från två specifika länder.

 –  Holland och Italien, Min agent menar att jag kanske nått så långt att jag kan hoppa över steget via Holland. Klubbarna där har dåligt med pengar, det är troligen bara Twente som skulle kunna betala vad MFF kan begära.
– Intresset från italienska klubbar förstärktes nog när vi mötte dem i U21-kvalet.

Det är främst Parma, Torino och Cagliari som nämns som möjliga klubbar för Jansson. När han själv ombeds att tänka på en prislapp gissar han på ”någonstans mellan 15-20 miljoner”. Och han vet själv att det kan gå snabbt.

– Jag har hunnit vänja mig vid tanken. Att det är mer en fråga om ”när än om”. Det är värre där hemma, pappa är uppskruvad. Jag har ju aldrig bott hemifrån ens.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply